אהלן לכולם, איזה כיף לראות אתכם כאן בסוף שבוע 8.
מאחר שהעברנו כמות יפה של זמן ביחד, היה חשוב לי לעדכן אתכם במצב הקורס, על החומר הנוכחי וזה שיבוא אחריו ועל מה מצפה לנו בהמשך.
איפה אנחנו עכשיו?
אנחנו ממש על סף סיום החומר שהוא פרופר “תכנות פייתון”.
מי שעבר ומרגיש שהוא בקיא בחומרים של שבוע 8 יכול לקרוא בעיקרון כמעט כל קוד פייתון שיביאו לו.
עדיין חסרים לנו קצת חומרים מתקדמים, כמו Type Annotations ו־Decorators שאני מניח שיגיעו בשבוע הבא, אבל חוץ מזה אין סיבה עקרונית שלא תוכלו לקרוא כל קוד פייתון שיבוא לְפִתְחֲכֶם.
יותר מזה, באופן טכני אין ממש אתגר שאתם לא יכולים לו בשלב הזה. ככל שתגעו יותר בקוד אתם תראו שאתם מסוגלים לעשות המון, או כמו שאחד המדריכים כתב על זה: “מבחינתי בשלב הזה הם יכולים לתכנת חללית”.
תהיו ממש גאים בהישגים שלכם בחודשים האחרונים.
החומר שלמדתם ממש לא פשוט ואני מכיר לא מעט אנשים שסיימו מסלולים ארוכים ושולטים בו פחות טוב מכם.
זו רמה מצוינת עבור אנשים שהתחילו לתכנת רק לפני כמה חודשים, ויש לי כמה חברים שלוקחים את הקורס ולראות אותם מגיעים לרמה הזו פשוט שווה הכל מבחינתי.
לאיפה ממשיכים מכאן?
המשך הקורס יתגמש לקראת שבוע 9 ו־10.
כל החומרים שתכננו להעביר – יועברו, אבל הפורמט מעט ישתנה.
במקום מחברות עם חומרים, שפחות מתאימות לנושאים שאליהם אנחנו הולכים להיכנס,
יסופקו קישורים וחומרים שבחרתי ועברתי עליהם באופן אישי, עם תרגולים שבניתי על אותם חומרים.
זה יאפשר לנו לעמוד בכמה יעדים:
- קצב ההוראה ישמר. כרגע כמו ששמתם לב אני כותב כל מילה בעצמי, ומתקשה לעמוד בקצב שחרור החומרים. זה גורם לנשירה גדולה של אנשים מוכשרים מאוד כיוון שהקצב איטי מדי. החיים של אנשים ממשיכים והם לא יכולים למרוח את ההשקעה בקורס לאורך עשרות חודשים. המטרה שלי היא להחזיר “שבוע” של קורס לארוך כשבועיים (ולא חודש), ובכך נוכל לסיים את שבוע 9 עד 16 בטווח זמן סביר.
- תהיה לכם יותר בחירה. החלק השני של הקורס הוא הרבה יותר גמיש בהגדרתו (גם במחזורים הקודמים, הלא אינטרנטיים שהעברתי). הוא נועד להשלים את הכישורים והיכולות הלא פייתוניים שלכם בעולם – בניית אתרי אינטרנט, התממשקות לשירותים, עבודה עם מידעים ועבודה מול מסדי נתונים. כיוון שיהיה לי יותר זמן לכתוב תרגילים, יינתנו תרגילי בונוס שיאפשרו למי שרוצה להעמיק בחומר לקבל אקסטרה. זה גם יאפשר לאלו שהחזרה משגרת קורונה לחיים האמיתיים פגעה ביכולתם לעמוד בקצב של הקורס, להיות ברמה טובה ולא להצטרך לוותר על התעודה.
- יותר תרגילים יבדקו. כרגע אני משקיע 100% מהזמן בכתיבת החומרים ובמענה לשאלות בפורום. החיסכון בכתיבת חומרים יאפשר לי לבדוק לכם תרגילים ולתת לכם פידבק, מה שאני מאמין (וחניכים ממחזורים קודמים מעידים) שמשפר הכי הרבה את הרמה שלכם.
יש עוד תוכניות לעתיד?
כן. כיוון שירדנו בכמות החניכים הפעילים מסיבות מובנות (כרגע אנחנו סביב ה־200, למי ששאל), אני מתכוון לעשות live screencast שבועי, במהלכו נפתור תרגיל בפייתון ביחד, אסביר לכם את דרך החשיבה שלי ואענה לשאלות שלכם. זה יאפשר לי לתת לכם מענה אישי, ולכם לצבור קצת ניסיון. אשמח אם תצביעו בסקר למטה על הימים שבהם לדעתכם יהיה לכם הכי נוח להצטרף אלי בשידור live בשעות 20:00–22:00, בערך (אולי נמשוך את זה לקצת יותר מאוחר, אם יהיה ביקוש). הקלטות של ההרצאה יהיו זמינות גם אחרי, מן הסתם.
מעבר לזה, אני מתכוון לאסוף אנשים שהבריקו במיוחד בהגשות שלהם בתרגילי הקורס ולעזור להם לכתוב פרויקטים שיתאימו להם או לתרום לפרויקטים Open Source קיימים כדי לחדד את היכולות שלהם, לתרום לקהילה ולתת להם יד בכניסה לתעשייה. אני מאמין שאפרסם פרטים נוספים על זה סביב שבועות 11–12.
בהצלחה!
אם יש שאלות בנוגע למה שכתוב באשכול – תרגישו בנוח.
סחטיין על ההצלחה עד פה, ובהצלחה בהמשך הדרך!
- ראשון
- שני
- שלישי
- רביעי
- חמישי
0 מצביעים