לשמחתי הצלחתי היום להתחיל להבין איך משתמשים בתוכנה, ואיך להריץ בדיקת באגים, אמנם זה עדיין מבלבל אבל הצלחתי להבין את העיקרון הבסיסי.
תקלה / משהו מוזר שאני לא בטוח אם זה אמור להיות ככה, וחיפוש באינטרנט רק מבלבל אותי.
כשאני מריץ את הקוד לבדיקת באגים, אני רואה אותו תחת לשונית terminal ביחד עם עוד שורה שמפעילה את הקוד, ובנוסף הוא גם לא מתאפס בכל הרצה (אני מניח שזה אמור להיות ככה), אבל בלשונית output לא מופיע לי כלום, בשורה התחתונה אני מנסה לראות את הפלט ה"נקי" של הקוד בלי כל הדברים מסביב, זאת בכלל אופציה?
לא שהוא לא יוצא נקי תחת לשונית terminal, פשוט כשזה בין השורות שם זה מתבלבל לי ואני רוצה שהקוד יודפס לי בדומה לאיך שעבדנו במחברות גופיטר, קוד נקי שמתאפס בכל פעם, אשמח לדעת אם זו בכלל אופציה, ואם כן מה אני עושה לא נכון.
שתי השאלות הבאת מתייחסות לשני התרגילים הראשונים ביום 1:
הראשונה בתרגיל פיבונאצי, בהתחלה שהדבקתי את הקוד לתוך החלון שלי באמת ראיתי שקיבלתי 2 התראות, שמתי לב שהראשונה קשורה לכך שהמילה fibo לא מוגדרת והמחשב לא מכיר אותה, מהרגל פשוט לחצתי עליה קליק ימני ובחרתי “add word to user dictionary” וכל ההתראות נעלמו לי, רק שאני די בטוח שלא זה הפיתרון.
ניסיתי להריץ שוב את הדיבאג, ניסיתי לפתוח קובץ חדש ולהעתיק, לא משנה מה ההתראות לא קופצות מחדש.
בתרגיל השני, בהתחלה הייתה לי התראה על השורה:
import sounddevice
ההתראה הראשונה הייתה שהמודול לא קיים, לאחר שפתחתי את ה- VSCode מחדש ופתחתי קובץ חדש, עכשיו יש לי את ההתראה הבאה:
Import "sounddevice" could not be resolvedPylance (reportMissingImports)
מחיפוש בגוגל מה שהצלחתי להבין שזו התראה שנובעת מאחת התוספות של VSCode שהוספתי, ספציפית אחת התוספות שתפקידה לבדוק שהקוד תקין.
כמו שאפשר לראות הבעיה קופצת עם ההרחבה pylance, רק כשאני מנסה להוריד את ההרחבה, בדיבאג נוסף אני מקבל התראה שהמודול sounddevice בכלל לא קיים.
המשכתי בחיפוש והבנתי שמדובר במודול חיצוני שאני צריך להתקין, אמנם לא הבנתי איך להתקין דרך הVSCode עדיין, אבל בניסיון להתקין דרך cmd אני מקבל את ההתראה:
ERROR: Could not find a version that satisfies the requirement sounddevice (from versions: none)
ERROR: No matching distribution found for sounddevice
בבדיקה מה הגרסא שמותקנת אצלי, הגרסא העדכנית על המחשב שלי היא 3.7.6, כך שלא אמורה להיות בעיה של גרסא, ולכן, אני לא בטוח איך להתקדם מכאן.