עמעום אירועים שזמן הסיום שלהם נמצא בעבר

תיאור כללי

ובכן, מה שכתוב בכותרת. פיסת קוד שתבצע “עמעום” של אירועים בלוח השנה שנמצאים אחרי נקודת הזמן הנוכחית.

מה ההצעה כוללת?

1. בדיקה של כל האירועים ששעת הסיום שלהם מוקדמת מהזמן הנוכחי.
  2. שינוי הגוון של אותם אירועים לגוון יותר “חלש” מבחינה גרפית.

כולל שינויים בקוד? אם כן, איפה?

יהיה צורך לשנות את הבקאנד על ידי הוספת הפונקציה שתבצע בדיקה של האירועים מבחינת זמן וצבע ותבצע חישוב כלשהו של צבעים אלנטרנטיביים.

האם יהיו שינויים במסד הנתונים? אם כן, איפה?

לא, השינוי הזה לא תלוי במסד הנתונים ולא יגרור בו שינוי.

האם יהיה שינוי ב־frontend? אם כן, איפה?

יהיה צורך ליצור סט צבעים ב CSS ולהפעיל אותו על האירועים הישנים.

אילו טסטים יגרמו לטיקט להיחשב כ"עובד", ויאפשרו לנו לסגור את הטיקט ולהגדיר את המשימה כהושלמה?

לאחר שהפונקציה בודקת אילו אירועים הם “ישנים” יהיה צורך לבדוק אם ה CSS של אותם אירועים אכן השתנה.

האם בכל פעם נבדוק את כל האירועים? נשמע לי קצת יקר אם משתמשים בלוח השנה באינטנסיביות ולאורך תקופה ארוכה - מה גם שזה ייצור המון מעברים על אירועים ישנים במיוחד. אולי כדאי מדי יום/שבוע/חודש לעבור על האירועים שקרו באותו טווח ולעדכן רק אותם?
האם יש אפשרות להחזיר את הגוון לגוון המקורי בצורה ידנית אם זה מה שהמשתמש מעדיף?

הבדיקה תתבצע רק במקרה והמשתמש מסתכל על אירועים קודמים. אין צורך לבדוק את כל האירועים, רק את האירועים שמופיעים בתצוגה למשתמש באותו רגע. אם המשתמש הולך “אחורה” כדי לבדוק איפה הוא היה לפני חודש או איזה פגישה הוא קבע ולא הגיע אליה, המערכת תיתן לכך אינדיקציה באמצעות עמעום הצבע. אני מניח שאפשר לתת למשתמש אפשרות לשנות את זה, אני רק לא בטוח שאני מבין למה זה יועיל. עמעום של ארועים בעבר זה פיצ’ר די סטנדרטי.