טיקט - מפרמט תאריכים

תיאור כללי

פיצ’ר שיאפשר למשתמש לראות תאריך ושעה בפורמט המועדף עליו.

מה ההצעה כוללת?

בחירה בין מגוון פורמטים לצורך צפייה באתר ולצורך ייצוא של האירוע לפורמט אחר (קובץ טקסט או מייל או כל צורת ייצוא אחרת) בין האופציות: אמריקאי, נורמלי, שנה בארבע ספרות, שנה בשתי ספרות, שם חודש בטקסט, שם חודש בטקסט מקוצר ועוד כמה אופציות.

כולל שינויים בקוד? אם כן, איפה?

כן. בפונקציה שיוצרת את האירוע יהיה צורך להגדיר פונקציה שמקבלת את התאריך הבסיסי בפורמט yyyy-mm-dd, ממירה לכל האופציות ומחזירה את האופציה שנבחרה.

האם יהיו שינויים במסד הנתונים? אם כן, איפה?

לא, השינוי הזה לא תלוי במסד הנתונים ולא יגרור בו שינוי.

האם יהיה שינוי ב־frontend? אם כן, איפה?

ידרוש שינוי מינימלי ב־frontend שכן המשתמש יצטרך לבחור באופציה המועדפת עליו בעמוד ה"הגדרות".

אילו טסטים יגרמו לטיקט להיחשב כ"עובד", ויאפשרו לנו לסגור את הטיקט ולהגדיר את המשימה כהושלמה?

בדיקה שהכנסת תאריך בפורמט הנכון אכן מחזירה את כל סוגי הפורמטים.

האם זה ממיר את האירועים או את התצוגה?
או במילים אחרות - אם יש לי אירוע משותף עם אמריקאי, האם כל אחד יראה את האירוע בצורה שהוא בחר או שהתצוגה תהיה תלויה במי שיצר את האירוע?

התצוגה היא תמיד לפי העדפות המשתמש. כך אם אמריקאי כותב את התאריך בצורה האמריקאית והמטומטת, את עדיין תראי את הזימון בפורמט של בני תרבות.

גם אמריקאים הם בני תרבות…

בכל מקרה אני לא בטוחה שאני מבינה את האמירה הזו - למה הפונקציה נחוצה? למה שאדם ייתן את התאריך הבסיסי אם זה אינו הפורמט בו הוא משתמש? ואם לא הוא נותן אותו - איך התאריך הזה מגיע לפונקציה?
ולמה יש צורך להמיר לכל האופציות?
ומה אם אדם משנה את ההעדפות שלו? האם אנחנו עוברים על כל האירועים שלו ועורכים אותם? נשמע שאתה חותר לזה שעבור כל אירוע יהיו תצורות שונות של התאריכים עבור כל אחד מהמוזמנים.
ייתכן שאני מפספסת משהו…

זה רק נועד להבהיר את המבנה של הפונקציה מאחורי הקלעים. תאריכים נוצרים מהמודול במבנה הזה. המטרה של הפונקציה היא רק לתת את כל האופציות להצגה של התאריך בצורות השונות שמתאימות להעדפות המשתמש. המשתמש יבחר תאריך מתוך האופציות הגרפיות הרגילות או בהקלדה (הטיקט לא מתעסק באופן שבו המשתמש מכניס את התאריך). הפיצ’ר הזה נועד רק לאפשר את כל הפורמטים המקובלים.

זו בדיחה. אני גר באמריקה ואני יוצא מדעתי מזה שהם כותבים את החודש לפני היום במבנה התאריך שלהם.

הייתי מעדיף שזה יתבצע דווקא ברמת ה־frontend.
באופן כללי אשמח שמישהו יפתח דיון על ארכיטקטורת התאריכים, איך מאחסנים אותם, איך הם מגיעים לשרת ואיך הם מגיעים למשתמש. זה יכול להיות דיון מעניין.

ר’ לדוגמה javascript - Time zone conversions on back-end or front-end - Software Engineering Stack Exchange