האם מומלץ לעשות אפליקציות לטלפון עם פייתון או אם שפה אחרת(למשל JAVA)
ואם אפשרי עם פייתון מה הדרך לעשות זאת?
בגדול יש ספריה שנקראת KIVI שמאפשרת לעשות אפליקציות לפלאפון בפייטון.
אבל בוא נגיד שזה לא הטכנולוגיה הטובה ללעשות את זה. זה לא מפותח מספקים וזה נראה רע. חח
הנושא של אפליקציות הוא מאוד מאוד מורכב וצריך עם עצמך להחליט מה הכי נוח לך ולקרוא קצת על הטכנולוגיות השונות
כדי לראות מה הכי מתאים לך ולסוג האפליקציה שאתה רוצה לבנות.
אני לא מבין כזה גדול אבל יכול לתת קצת מהידע שצברתי בשבועות האחרונים מקריאה באינרטנט:
- אם זה אפליקציות ל אייפון אז כדי לבנות app native אתה צריך switch (ומחשב של מאק)
- אם אתה רוצה native app לאנדרואיד אתה צריך ללמוד java .
- אם אתה רוצה לעשות בטכנולוגיות אחרות שמאפשרות לך לעשות native app לשניהם ביחד יש את
react native שמבוססת על react ו java script - - כיבכול ההיתרון של זה היא שאתה עושה פעם אחת קוד ולא פעמיים במידה ואתה רוצה שהאפליקציה שלך תרוץ גם באייפון וגם באנדרואיד. אני יודע שיש בזה גישות של בעד ונגד. - יש Flutter שמבוססת על שפה בשם dart (זה טכנולוגיה של google) שבה עם עושים native apps מהידוע לי היא חזקה מאוד בתחום של front end . ומתיימרת להיות בעתיד גם חזקה בתחום של בניית אםליקציות לדסקטופ, וweb
- אם זה משחק - אז אתה יכול לעשות עם Unity בשפת C# או ב Unreal עם שפת C++
- יש גם עניין של אפליקציות web שזה כביכול לבנות אתר אינטרנט אבל שמאוד מותאם לפלאפון או משו בסגנון ואז אתה יכול בגדול בכל טכנולוגיה של web אבל שוב אין לי את הידע.
- ובגדול יש עוד … אבל אני יודע שזה המרכזי.
מה שכן לכולם לדעתי אתה יכול לבנות את ה back end עם python אבל יש פעמים שזה לא בדיוק הדבר הנכון לעשות אבל אני לא מבין מספיק כדי להסביר למה.
הכי טוב זה להתייעץ עם אנשים שעושים את זה כבר או ממש מבינים… ולראות מה “המסלול” שהכי יתאים לך.
אולי קיימים פה בנמצא
את הבאק אנד בהחלט אפשרי לבנות עם פייתון.
חלק מההגיון של החלוקה של באק אנד ופרונט אנד היא הרעיון שבאק אנד אחד יוכל לשרת סוגים שונים של אפליקציות , נניח web , ios , אנדרואיד - כולם יכולים להשתמש באותו הבאק אנד.
את הפרונט אנד אתה יכול לבנות בכל מיני צורות אחרות , מה שתופס היום פופולריות למובייל זה flutter , למשל.