לאחר השבוע האחרון התחלתי לחשוב לעצמי בראש איך זה שיש פה חברה, שבחיים שלהם לא נגעו בתוכנה אבל עדיין זה נראה שהם מצליחים לפתור את המחברות בקצב שיא, או לפחות ככה זה נראה מרמת התמיכה שיש לנו פה בפורום מהחברה שהם לא חלק מהצוות.
ולכן בתור מתקשה גאה עם רצון להצליח, עלתה בי הסקרנות שאולי תעזור גם למתקשים אחרים כמוני.
השאלה מופנית לכולם אז אשמח אם תוכלו לציין את הסטטוס שאתם מגדירים את עצמכם (בעלי ניסיון בתוכנה, מצליחים חסרי ניסיון / מתקשים חסרי ניסיון, ואם אתם מהצוות אשמח שתצרפו את שנות הניסיון שלכם עם פייתון בפרט ותכנות באופן כללי)
אני יודע שזו שאלה שמשתנה מאוד מתרגיל לתרגיל, אבל אני מאמין שיש כמה שלבי יסוד שתעברו דרכם בדרך כלל.
אז אתחיל, אני דרור מתקשה גאה וחסר ניסיון (למרות שלפני לפחות 10 שנים יצא לי לשחק ממש ממש ממש טיפה עם html, אבל אין לי מושג מה עשיתי פשוט העתקתי הוראות)
בדרך כלל, אחרי קריאה של התרגיל לפחות 10 פעמים בלי להבין מילה ממה שכתוב, המוח שלי מתחיל לפעול ואני מפרק את השאלה לשלבים שאני צריך לעשות ומתחיל להריץ בראש / לכתוב בחלון במחברת מה המשימות שאני אצטרך לעשות בידיעה שכל משימה כזאת תתורגם לפונקציה.
אחרי שאני יודע מה המשימות שאני מחפש לעשות, עבור כל משימה אני מתחיל לחשוב אילו כלים שכבר למדנו יעזרו לי למשימה, ואם אין לי את כל הכלים אז אנסה לחפש את השלבים החסרים לי באינטרנט (אנסה כי לא תמיד יש תשובה לשלב, ולכן חשוב לי לפשט כמה שיותר את השלבים כדי שהסיכוי שאמצא על כך מידע באינטרנט יגדל).
בדרך כלל אני אריץ תוך כדי כתיבה כל שלב כדי לוודא שהוא מחזיר לי את הפלט שאני רוצה ממנו וככה אמשיך עד שאגיע לשלב האחרון, ואוודא שהפלט הסופי תקין.
לא יודע אם זה דבר טוב או לא, אבל יש לי הרגל לעבוד בצורה הפשוטה ביותר שאני יכול, לדוגמא comprehension אני אתחיל כלולאות for ורק לאחר שסיימתי עם הלולאות אני אתרגם את כל הלולאות לסוגריים שאני צריך.
לאחר מכן אני פותח חלון חדש ויוצר בו את הפונקציה, כיוון שהיא בדרך כלל מתנהגת לי טיפונת שונה מחלון רגיל שפשוט כתבתי אליו, אז בדרך כלל אוודא כל פעם את הקלט שחוזר עבור כל שורה, זה לא נחוץ אבל עוזר לי לוודא את עצמי, למרות שלפעמים לא ארגיש צורך בכך ואבדוק ישר את הפלט הסופי.
את התהליך הזה אני עושה עבר כל אחת מהמשימות, ולבסוף מריץ את הקוד בתצורה המלאה (כל שלב עד עכשיו בדרך כלל ירוץ על דוגמא רק כדי לוודא שהוא עובד) ומחפש תקלות.
בשלב הזה אני מגלה שכבר עברו יותר מדי שעות ושהמוח שלי יעיל כמעט כמו ארטיק שנמס בתוך השקית והוקפא מחדש אז כאן יש לי נטייה להתעצל ופשוט להעלות למערכת התרגילים כדי לקבל את ההערות הבסיסיות לדברים קטנים שלא שמתי לב, הרגל מגונה אבל נראה לי שתבינו אותי.
זהו בגדול, עכשיו תורכם אם תרצו