בואו נכיר אתכם 3 - אוכל רבותיי, אוכל

כמו רבים וטובים כאן אני נמצאת בבית כבר תקופה ולכן מכינה אוכל כמעט מדי יום, וכבר קצת מיציתי את המתכונים הרגילים שלי שעכשיו אני חורשת עליהם יותר מדי. כל מתכון שלא דורש ציוד מסובך או חומרים לא מוכרים יתקבל בברכה. :hugs:

אני מת על דברים שלוקחים מעט זמן וטעימים לי נורא, אז כל דבר שמצריך סירים נפסל בערך אוטומטית.
(לא מסתדר בשום צורה עם זה שאני פודי גרגרן, שניסיתי כל מסעדה אפשרית בערך בת"א ואני מקפיד לנסות כל תפריט של OCD, אבל מילא XD)

אז משק חביביאן זה צ’יט נחמד – הם שולחים כל שבוע/שבועיים לבחירתך סל ירקות הביתה. אם יש בסל משהו שאת לא אוהבת אפשר להחליף.
מהדברים הסופר פשוטים אבל מועילים – בטטה עם תבלינים זה קול, דלעת ערמונים זו תגלית השנה מבחינתי. מת על אבוקדו (טריק חביב זה לשים אותו בתנור עם ביצת עין בפנים), טונה עם בצל, מלחפלפל וקצת לבנה (כן, זה עובד).
התבלין האהוב עליי בשנתיים האחרונות זה אבקת בצל – כ"כ גאוני שלא ברור איך לא שומעים עליו יותר

שאלה כללית מאוד, יש לי כמובן את גלגל’צ המתכונים שלי, אבל לא אשלח פה חוברת מתכונים. אני דווקא בהחלט מוכנה להשתמש בסיר (בתנור, במיקסר ובעוד ציוד מטבח ספציפי יותר או פחות, כולל סכין גלי שעושה את הצ’יפס וויגלי לבקשת הילדים). הקו האדום שלי עובר בטיגון ובמרכיבים מיוחדים (בייחוד במצב הזה). בעיקבות המצב והמלצות מחברות הגעתי ל
אתר / אפפ של ניקי B

ואהבתי!

רוצים מתכון טוב לקובה סלק ? (אבל מצריך מעט השקעה)

עריכה:

מתכון קובה סלק של סבתא

למרק:

2 סלק גדול לקלף ולחתוך לחצאי ירחים בגודל סביר בדרך

מרתיחים בסיר עם כמות מים סבירה שתספיק להכל בערך ליטר וחצי לפי העין

מוסיפים כף שמן

עגבניה מרוסקת (כמו בגחנון) - אפשר עם בלנדר או פומפיה

3 שיני שום כתוש

מלח כפית וחצי

חצי פלפל

דבש כף (רצוי לא חובה)

לימון חצי כפית

חצי בצל חתוך גס

בשר:

וחצי בצל קצוץ דק מאוד

צרור קוסברה לטחון בבלנדר או לחתוך ידני ולהוסיף לבשר

חצי כפית עד כפית פלפל ומלח כפית

שום כתוש 3 שיניים

לעבד את הכל ביד עד שמגיעים לעיסה אחידה

לקובות עצמן:

סולת: שתי כוסות

חצי כפית מלח לכוס

כוס ורבע על שתי כוסות עד שזה מושי בלי נוזלים (לפי העין צריך להגיע למרקם שהוא גמיש יחסית נוזלי אבל לא מתפרק)

הכנת הקובה:

מרטיבים את היד במים (לפני כל קובה לכן עדיף שיהיה כוס מים ליד)

לוקחים מהבצק שיצרנו שמים בכף היד

פותחים אותו לפיתה שטוחה (בגודל חצי כף היד שלנו \ לפי העין

שמים כדור בשר מהבשר שהכנו

סוגרים בעדינות את הכדור עם המעטפת

לאחר שמסיימים מגלגלים קצת על כף היד ואז מכניסים לסיר עם המרק להמשיך להתבשל.

אפשר להכניס למרק גם רק כדורי בשר זה תורם לטעם.

תגדירי חומרים לא מוכרים?

תגדירי חומרים לא מוכרים?

גם אפשר עוף בקארי:

1. 2 פחיות של חלב קוקוס
  2. מים לפי העין
  3. ברוקולי חתוך לחתיכות סבירות
  4. זוקיני \ קישוא חתוך לחתיכות בינוניות
  5. בצל חתוך גס
  6. שום
  7. כל ירק ירוק שבא לכם (בוקשוי וכו … )
  8. מלח פלפל
  9. 2 כפות + לפי הטעם של משחת קארי ירוקה
  10. עוף חתוך לקוביות

להכניס את כל המרכיבים לסיר בלי העוף - להגיע לרתיחה לתקן טעמים ואז להכניס את העוף
לבשל עד שהכל מוכן הירקות רכים והעוף מבושל.

להגיש על אורז לבן :slight_smile: או סתם לאכול ככה

נגיד נתח מאוד מסוים ולא טריוויאלי של בשר, סוגי שמן ספציפיים שהם לא זית/קנולה, דברים שכוללים מקרם קוקוס/חלב קוקוס/עוד לא הצלחתי להבין מה עוד עושים מקוקוס אבל יש עוד…

Bounty כמובן :smiley:

בתור חסרת כישרון מטבח ועצלנית מדופלמת, אשתף איתכם משהו שגילו לי לאחרונה והוא פשוט וגאוני:

אז ככה,
הכי מחכה לאוכל של אמא שלי. אבל יש עוד כמה חודשים טובים עד שזה יקרה.
בינתיים אני מתנחם פה - https://lefournil.nl/en/

הרגת את הבאקצ’וי בבישול כזה ארוך :slight_smile:

אפשר להוסיף לפני הסוף :slight_smile:

יש מתכון ממש טוב וממכר של קרין גורן לעוגיות שוקולד:

ומתכון טוב שגיליתי בתקופה האחרונה ללזניה (מומלץ גם להוסיף פרמזן בין השכבות):

יש לי מתכון של אטריות ביצים סיניות ש"הרכבתי" מכמה מתכונים שונים- לא הכי קל אבל טעים בטירוף גם במוקפצים וגם במרקים.

אטריות ביצים סיניות

חומרים:
450 גרם קמח*
כפית מלח גס
80-110 גרם מים
2 ביצים L
קורנפלור או אקסטרה קמח למניעת הידבקות.

*לגבי הקמח - ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל, אך כדאי להשתמש בקמח שיש לו אחוזי גלוטן גבוהים יחסית - סביבות ה12%.
איך נדע?
נסתכל על כמות החלבונים בטבלה התזונתית!
גלוטן הוא חלבון, ולכן אם יש באיזור ה12 גרם חלבון ל100 גרם קמח בטבלה התזונתית - זה אחלה.
לאילו קמחים יש אחוז גלוטן גבוה?
קמח ללחם, קמח לפיצה, קמח לפוקצ’ה… משהו מאלה בטוח יהיה לכם במכולת/בסופר.

מה עושים?

1. מערבבים את המלח עם 80 גרם (או מ"ל - במים זה אותו הדבר :upside_down_face:) מים ומודדים בכלי נפרד עוד 30 גרם מים.
  2. מערבבים את הקמח עם הביצים.
  3. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה (אפשר במיקסר במהירות נמוכה עם וו לישה) עד שהבצק מספיק רטוב אבל לא רטוב מדי. איך נדע?
    אחרי 15 דקות לישה, ומרגע שסיימנו להוסיף את ה80 גרם מים עם המלח, נעשה לבצק את הבדיקה הבאה - אם הבצק לא התאחד בכלל - נוסיף מעט מים.
    אם הבצק התחיל להתאחד למספר גושים - עם ידיים יבשות, נתפוס אותו בכף היד חזק חזק, אם הוא נדבק ליד - הוא רטוב מדי ונוסיף עוד מעט קמח. אם הבצק נפרד מהיד בקלות - הוא מוכן.
  4. נותנים לבצק שעה מנוחה על מנת לפתח את הגלוטן שבו.
  5. מחלקים ל-6 חתיכות שוות.
  6. מרדדים כל אחת מהחתיכות למלבן כמה שיותר ישר בעובי 2 מ"מ (ניתן לעשות זאת עם מכונת פסטה כמובן, הרבה יותר נוח- אני בדרך כלל מגיע לעובי 4 במכונה שלי). מפזרים הרבה קורנפלור משני הצדדים של הבצק, מקפלים אותו על עצמו כדי שיהיה יותר קל לחתוך וחותכים לרצועות ברוחב 2 מ"מ (או, שוב, אחרי הקימוח מעבירים בחותכן ספגטי/פטוצ’יני של מכונת הפסטה). אפשר לגמרי לשחק עם העובי והרוחב, וממממממששששששש לא נורא אם לא יוצא לכם סופר ישר, זה הומייד!
  7. אחרי שחותכים חשוב לקמח את האטריות טוב טוב כדי שלא ידבקו אחת לשנייה.
  8. שומרים כל אחת משש מנות האטריות היפות שהכנתם בשקית נפרדת או בקופסא עם נייר אפייה בין המנות.

אמור לשרוד 4-5 ימים במקרר, וכמה חודשים בהקפאה!
לגמרי שווה להכין כמות גדולה ולהקפיא.

הכנה:
אם לא הקפאתם - בין חצי דקה לדקה וחצי, תלוי בעובי של האטריות ובהעדפה שלכם.
אם הקפאתם - לא להפשיר! אפשר לזרוק למים רותחים ישר מהפריזר! בין דקה לשתיים בד"כ, לפי העובי.
חשוב מאוד לטעום כל חצי דקה ולוודא אם מוכן!
אין דבר יותר גרוע מאטריות מבושלות יתר על המידה… :nauseated_face:

סננו ואכלו מיד!
אפשר לשטוף במים קרים במידה ואתם לא רוצים לאכול באותו הרגע.

יש לי מלא מתכונים אסייתים שאספתי לאורך השנים ו"כיוונתי" לטעמי, דברו אם אתם מעוניינים!

וכיוון שאמרתי ‘צ’יפס’ וגם ‘ללא טיגון’ באותו משפט, אז אשלח את הוריאציה שלי לצ’יפס בתנור (מה פתאום, זה בכלל לא תפו’א אפוי):

לחתוך את התפו’א איך שרוצים (הרבה יותר טעים וויגלי, כמו שמסתבר)
לערבב (בקערה) עם שמן (זית) ומלח או תבלינים אחרים שרוצים ( יוצא סוף עם אבקת מרק בצל, או סומק או פפריקה)

והחלק הכי חשוב - האפייה: 55 דק בתנור שחומם מראש ל 200C לא מכוסה (עדיף כמה שיותר פרוס על מגש שטוח), מיד בסוף האפייה להוציא ולהשאיר 10 דק מכוסה בנייר אלומיניום (בסוף 10 דק להוריד את הכיסוי).

ממליץ בישול קצר במים רותחים לפני (גם אם זה ציפס שהולך לטיגון, רק תייבשו אותו קודם:-) )

פסטה עם קוטג’ וקטשופ! בלי שאלה בכלל

מה זה הדבר הזה “אוכל” שאתם מדברים עליו?
אני ניזון מפייתון בלבד בשבועות האחרונים.

אם כן תזהר שלא תכנס לך איזה לולאה אינסופית.