שלום לכולם,
מה ההבדל בין פלטפורמה לבין שפת תכנות?
לדוגמה, מה ההבדל בין .Net לבין C#?
אשמח לעוד דוגמאות של פלטפורמה לעומת שפה (למשל של פייתון ופלטפורמות שלה)
תודה!
שלום לכולם,
מה ההבדל בין פלטפורמה לבין שפת תכנות?
לדוגמה, מה ההבדל בין .Net לבין C#?
אשמח לעוד דוגמאות של פלטפורמה לעומת שפה (למשל של פייתון ופלטפורמות שלה)
תודה!
זה סופר מורכב ואני לא חושב שאני יכול לענות על זה כרגע עם אוצר המילים שלנו.
את מדברת כנראה על Frameworks (כמו .NET) ושפות תכנות (כמו C#), ויש ביניהן הרבה מאוד הבדל.
אפשר לחפש בגוגל על ההבדלים כדי לקבל קצה חוט
תודה רבה!
יצא לי לחפש, אשמח לקבל תשובה גם אם היא תהיה ברורה יותר בעתיד על מנת להבין מעוד זווית
תודה!
ובכן, אז בשלב הזה אני מאמין שיש לך כבר הרגשה טובה למדי מה זה שפת תכנות. להביא הגדרה פורמלית של שפת תכנות ולרדת לדקויות יהיה קצת יותר קשה, אז ננפנף קצת בידיים ברשותך.
כשאנחנו אומרים Framework אנחנו מתכוונים לאסופה גדולה מאוד כלים ועזרים שנועדו לעזור לך בנושא מסוים.
בשלב הזה את אמורה להגיד לעצמך “אה! מודול!”, ובאמת יש הרבה דמיון בין מודולים ל־Framework־ים וההבדלים מעט מטושטשים.
מכאן השאלה הופכת להיות “מה ההבדל בין מודול לבין Framework”, שזו באמת שאלה מעט מתקילה.
אני מאמין שכשאנשים מדברים על Framework הם מדברים על משהו שנוגע יותר בארכיטקטורה הבסיסית של התוכנה:
אפשר לדמיין את ההבדלים קצת כמו ההבדל בין להגיד לשף הפרטי שלך עם איזה תוספות את רוצה את המקושקשת, לבין להכין את המקושקשת עם הילדים בבית. באופציה הראשונה (Framework) מישהו דואג לכל התהליך ואת רק ממלאת חורים בידע שצריך להשלים כדי לקבל את התוצר. באופציה השנייה את דואגת להגיד כל שלב בתהליך, אבל יש מישהו שעוזר לך לבצע כל שלב.
זה פחות או יותר זה
תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה
האם קיימים frameworks לpython?
אני יודע על אחת שנקראת Django שזה בגדול לבניית אתרים.
בטח יש עוד