כאבי גב! ישיבה ממושכת

אני לא רגילה לשבת מול מחשב הרבה זמן כי בעיקר עובדת בעמידה,
עם הקורס לצערי אני נאלצת לשבת הרבה זמן על כל תרגיל ולפעמים אני מוצאת את עצמי יושבת מול המחשב 3-7 שעות ברצף כי קשה לי לעזוב את התרגיל באמצה.
אז בקצרה היום בבוקר התחילו לי כעבי גב >_>

אז מה המלצות כדי למנוע את הכעבי גב?

קודם כל ישיבה נכונה וציוד טוב. קני כסא שמתאים לישיבה ממושכת (בתחילת הקורונה אני קניתי לעצמי כסא של חברת צרעה) והקפידי לעבוד על שולחן בגובה מתאים, ביציבה מתאימה.
יש הרבה מדריכים באינטרנט על איך נכון לשבת מול מחשב, ממליץ לחפש :slight_smile:

כתבת בעצמך את הפתרון :
להכריח את עצמך לעזוב את התרגיל באמצע , לעשות הליכה קטנה ולחזור.
אפילו תשימי שעון עם תזכורת כל שעה עגולה.
בן אדם לא בנוי לשבת מול מסך המון שעות רצוף , צריך לזוז קצת.

אני עובד מהבית בחודשיים האחרונים והכי עזר לי זה פשוט לעמוד…אם יש לך בבית דלפק בגובה מתאים או שיש לך איך להגביה את המסך/מקלדת/עכבר, זה יכול לעזור

דרך אגב מומלץ למצמץ הרבה משום שהרבה פעמים לאחר במהלך צפייה במסך לאורך זמן שוכחים למצמץ ואז מרגישים ייבוש בעיניים :see_no_evil:

באופן כללי - כאב זו איזושהי חוויה, שיכולה, או לא לצוץ, מכל מני סיבות, או בלי כל מני סיבות, והיא גם לאו דווקא מעידה על איזושהי “תקלה” פיזית.

כאבי גב הם משהו שיכול יבוא וללכת באופן ספונטני (זה אפילו דבר די נורמטיבי), והיתכן שפשוט שמת לב עליהם עכשיו, וקישרת להם נסיבתיות, שאולי בכלל לא רלוונטית.

על כל פנים: סביר שעם הזמן הגוף שלך יסתגל למה שעורר את מנגנוני הכאב, ובהמשך לא “יזעיק” אותך, כפי שהוא עושה עכשיו.

ככלל: אם את מרגישה לא בנוח - זה הרגל טוב למצוא תנוחה שכן נוחה לך, וזה גם הרגל די טוב לזוז מדי פעם.
אז אני אומר: לא נוח לך? - זוזי קצת!

ובנוסף לכל מה שאמרו לפני ספורט גם מאוד יכול לעזור גם לגב וגם לנפש :wink:

הי DissonantHarmony , אני חייב להגיב על תגובתך.
(טיפלתי בחיי כ8 שנים באנשים עם כאבים שונים ומשונים).
זה שיש לה כאבי גב , זה מצויין !
ישיבה ממושכת היא הרגל לא בריא , לא פחות מסיגריות.
למזלה הגוף שלה מדליק את נורות האזהרה - זה מצויין שהוא אומר לה את זה.
לסמוך על זה שזה “יעבור” , זה כמו שתידלק נורית השמן במכונית שלך ותתעלם מזה.

זה נראה לך רציני, להגיש כתבה של ווינט, ועוד אחת שאינה רלוונטית, כדי לתמוך בהפחדות שפזרת פה הרגע?

זה רציני ביותר.
ההרגל לשבת שעות מרובות , הוא מזיק לדעתי כמו סיגריות.
כל עוד אתה צעיר אולי תרגיש בהתחלה חוסר נוחות וכמו שאתה אומר אתה תתרגל לזה והכאב יעבור.
אבל זה הרגל רע !
רע לא רק לגב , אלא לכל המערכות של הגוף .
זה גם פחות משנה על איזה כיסא אתה יושב - אם לא תזיז את עצמך לפחות כמה דקות כל שעה.
בן אדם לא אמור לשבת שעות ארוכות ברצף , הכאב והקוצים בישבן זה הנסיונות של הגוף לומר לך את זה.
אם תרצה אתה יכול למצוא על זה גם מחקרים, לא רק כתבות בy נט .

סיכום ממאיו קליניק :

לידיה מדברת על כאבים אקוטיים (לכאורה) בעקבות ישיבה ממושכת על פייתון. (ואני אפילו לא נכנס לשאלה האם זה באמת בעקבות, או במקרה “לאחר”, או האם הכאב בהכרח קשור, או שזה צירוף מקרים, ואם הוא קשור - לאיזה פרמטרים שקשורים שבישיבה הוא קשור?)

-ואתה מביא פה אינפורמציה על איזשהו מן קשר שבין אורח חיים יושבני לבין ירידה במדדי בריאות ברמה ארוכת־הטווח מאוד!

זה לא רלוונטי.
הכאב שהיא חווה הוא בוודאי לא “נורות אזהרה” לנזקים ארוכי הטווח שבקיום אורח חיים ישבני, והאנלוגיה שלך לגבי נורית השמן באוטו לא מתאימה בעליל. (אבל העיקר - להפחיד).

חבל על ההפחדות,
וחבל על הקפיצות הפזיזות למסקנות על בסיס כשלי אי־רלוונטיות.

*אני מצטער שאני לא נחמד (הפעם!), אבל יש לי אפס סבלנות בנושא הזה.

ידידי , תעשה מה שאתה רוצה.
אני לא מרוויח כלום מזה שמישהו עומד או יושב.
את דעתי , אמרתי.
הנזקים הללו ארוכי טווח , נכון מאוד.
אבל יש אנשים שהגוף שלהם מסמן להם שמשהו לא בריא עבורם.
מסמן להם אפילו בשלב מוקדם.
זו מתנה , אגב.
הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות זה להתעלם מנורות האזהרה.
שבת שלום !

או…שכאב זו חוויה לא כיפית,
אבל כשאנחנו זורקים על אנשים הצעות (או הפחדות) בנושאים בריאותיים באנטרנט (או בעצם - בכלל!) -
רצוי שלא לקפוץ למסקנות סתם כך, או לשייך לו משמעויות רק על בסיס “נדמה לי”.

גלה מעט אחריות!
בייחוד אם אתה מספר שאתה מטפל באנשים, ואז מי שקורא את התכנים שלך עלול לתפוס ממך כבר סמכא.

אינני רופא , אבל 8 שנים טיפלתי באנשים בטווינא ודיקור , כאבי גב היו הלחם והחמאה שלי. כמעט מחצית ממי שבאו אלי סבלו מזה.
האבחנות שלי אינן רפואיות - מדעיות , אלא אבחנות על סמך נסיון. 8 שנים נסיון הופכות אותי מבחינתי לבר סמכא , אחרי 4 שנות לימודים.
ישיבה שעות רבות ברצף , מזיקה כמובן לגב , מזיקה לכלל הגוף.
ההפחדות שלי מוצדקות.
מגובות גם על ידי מחקרים , גם על ידי ההגיון הפשוט.

בדיוק כמו הפחדות של מישהו שאומר “אל תעשן”.
לא רוצה לשמוע ? אל תשמע.
אני אומר את שלי ,בתקווה לחסוך מאנשים סבל מיותר - בהווה וגם בעתיד.
שבוע טוב.

ייצא לי בעבר לשמוע בכיסא הנ"ל ונאמר לי עושה פלאים לגב במיוחד במקרים כמו שלנו. מכיר אותו? מתלבט אם לקנות

ראיתי אנשים משתמשים בזה , אבל למען האמת מעולם לא בדקתי אותו בעצמי :slight_smile:

האם זה נוח, נעים, כיף… - לא יודע!
האם: “ישיבה בריאה ונוחה” זה לוקש? - באופן כללי, כן.

המודל לפיו קיימת “יציבה בריאה” \ “מונעת כאב” ש-“יש לשאוף אליה” קרס (או יותר נכון: נוצר מלכתחילה על בסיס השתלשלות של: “סמוך על סמוך” בתקופה שבה המדע פחות ביקר את עצמו, והשערות חפוזות שלא באמת עברו אישוש נהפכו בטעות ל-“עובדות” סופר-מצוטטות), אז אם הכסא מאפשר לך לכוון אותו באופן שנוח לך - זה נהדר.

אבל אם מדובר בכסא שמאלץ אותך לשבת באיזו פוזיציה שהיא לכאורה “הבריאה והנכונה” - שים לב שמדובר בגימיק.

גם לא ברור מהי: “חלוקת לחץ אופטימלית על הגב”.
אופטימלית באיזה קונטקסט?
מה זה בכלל אומר - “חלוקת לחץ אופטימלית”?
מה הבעיה בזה שמופעלים עומסים על הגב? מי אמר שהוא לא בנוי לעמוד בהם?
יכול להיות שכסא מהסוג הזה יתאים לאנשים שעברו כל מני פציעות, או ניתוחים, והוא מאפשר להם להתמקם בפוזיציות מסויימות, שמונעות לחצים מסויימים, במקומות מסויימים, אבל באופן כללי: “עומס”, ו-“לחץ” מחוץ לקונטקסט כמו: “כמה?”, ו-“האם זה בכלל משנה” הן בקלות רבה סתם מילים בומבסטיות, שלא בטוח שיש להן משמעות.