למדנו איך ליצור מבנה נתונים חדש כלשהו?
למדנו איך ליצור רשימה ריקה, מילון ריק וכו’
התרגיל הוא ליצור אותו בעצמך.
תודה רבה!!!
מאחר והפתרון לתרגיל משתנה לפי צורת הסידור של הנתונים,
יש עדיפות לארגן את הנתונים כרשימה של מילונים או מילון של רשימות?
התרגיל הוא להחליט בעצמך על המבנה
yam.exe stopped working
חברים, נראה שאם נותנים לנו אותה תשובה יותר מפעם אחת, אז כנראה … שזה אכן נתון להחלטתנו וכל מימוש כל עוד הוא נכון יילקח בחשבון. הרי רק בדוגמה מעל לשאלה הזו יש 3 מבנים שונים שמשלבים מילונים ורשימות, אז זרמו עם הדמיון שלכם.
ב"עוד לבנה בחומה": איך צריך להדפיס את הציונים? כמילון? כרשימה? או לא משנה?
היי,
זרמתי עם הדימון שלי. ותכננתי את מבנה הנתונים באופן שחשבתי שהוא נכון/נוח.
וכרגע אם אני מזין לפונקציה את שם התלמיד אני מקבל את הציון הסופי שלי.
העניין הוא שאם אני רוצה לקבל את רשימת כל התלמידים והציונים הסופיים (מבלי לבקש אחד אחד) אני נתקל בבעיה.
(אני מקווה שכאן אני לא עושה ספוילר או מפריע) - בחרתי ליצור רשימה של מילונים כאשר כל תלמיד הוא רשימה חדשה והוא מפתח במילון. כשאני מנסה להשתמש בלולאת for אני מקבל הודעת שגיאה כי ה"איבר" שלי הוא מילון ואני לא יכול לעשות עליו פעולות כמו להציב בפונקציה את שם הסטודנט.
אני מנסה להבין אם זה אומר שאני צריך לחשוב על סידור אחר וחדש לגמרי או שיש דרך להתגבר על הבעיה הזאת.
למען האמת לא הבנתי אם נדרש להזין את השם של כל אחד או פשוט להזין שמות ולקבל ציונים
הרבה תרגילים לא מנוסחים כיצד להגיש את התרגיל לפי מה שראיתי.
לדוגמא פה רשום ליצור את המבנה, ואז להשתמש בו לקבל את הציון הסופי.
אני לדוגמא החלטתי לעשות פונקציה… דוגרי לא ביקשו את זה אז נראלי פשוט נתון לשיקולך
אני אישית יצרתי פונקציה שלפי שם התלמיד מחזירה את הציון הסופי, כי ככה הרגיש לי הכי נכון
הגעתי למצב שבו יש לי שתי רשימות שבהן יש ציון ממוצע עבור מבחנים(לפי משקל של 80%) וכנ"ל ציון ממוצע לעבודות בית. אני לא מצליח לחבר את שני הרשימות לציון כולל. האם אפשר לקבל הכוונה?
אם זה מסודר ע"פ הסדר, לכל תלמיד.
אתה יכול למזג את הרשימות כפי שנלמד בחברת הזו, אם אני לא טועה…
הבעיה היא שמה שקיבלתי זה רשימות עם צמדים של שם וממוצע, כלומר כל רשימה נראית כמו מילון. ניסיתי כל מיני דרכים לחבר לפי השם וזה לא עובד. חיבור של מילונים לא עובד וגם אם היה עובד אני לא יודע אם זה היה מחבר את הממוצעים.