רקע: בשבוע הראשון, התברר שאחת מהמתרגלים מכירה אותי אישית - היא זיהתה את שמי,
והחליטה לעולל לי תעלול - ולהשאיר שם הערה שכל מטרתה היא התעמרות אישית (ומשעשעת!).
(במקביל, היא שלחה לי הודעה בווטסאפ כדי לוודא שהיא לא סתם התעללה במישהו רנדומלי, שבמקרה השם שלו זהה לשלי, just in case!)
מכאן הגעתי למסקנה שיכול להיות שהמתרגלים מתייבשים ממש מכל הבדיקות הרפטיטיביות, ושאולי כדאי לרענן אותם (וגם: להחזיר טובה על בדיחות הקרש והרפרנסים במחברות!) עם כמה שטויות משלי.
זה התחיל מאוד בקטן.
למשל, בשאלה על חישוב המס, למשתנים שחישבו כל מדרגה קראתי: “chuzptah_memadrega_rishona”, “chutzpah_memadrega_shnyia”, ולמשתנה שסוכם את הכל: “mr_krabs_is_going_to_get_a_heart_attack”.
מאוחר יותר, התחלתי להחזיר לבודקים כל מני ציטוטים מתוך עולמות התוכן שלמחברות יצא לאזכר:
-סדר בבית המשפט הסתיים ב:
if judges[0] < judges[1] and judges[1] < judges[2] and judges[2] < judges[3] and judges[3] < judges[4]:
print("“You know,” said Arthur, “it’s at times like this, when I’m trapped in a Vogon airlock with a man from Betelgeuse, and about to die of asphyxitation in deep space that I really wish I’d listened to what my mothed told me when I was young.”")
print("“Why, what did she tell you?”")
print("“I donn’t know, I didn’t listen,”)
print(“but this list is in alphabetical order”")
else:
print(“Don’t panic! But this list is a mess!”)
ובשאלה על הבנק, אפילו העזתי להחדיר לרשימת משתמשי הבנק כמה דמויות דמיוניות, כמו: “kippy_superstars”, “arthur_dent”, ו-“my_girlfriend” (וגם: כמה משחקי מילים על השם של הבודקת שהתעללה בי)!
-בתרגילים שלא היינו צריכים להגיש בהם דבר, הגשתי בכל זא:
print("""─────────▄──────────────▄
────────▌▒█───────────▄▀▒▌
────────▌▒▒▀▄───────▄▀▒▒▒▐
───────▐▄▀▒▒▀▀▀▀▄▄▄▀▒▒▒▒▒▐
─────▄▄▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▄█▒▐
───▄▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀██▀▒▌
──▐▒▒▒▄▄▄▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▄▒▒▌
──▌▒▒▐▄█▀▒▒▒▒▄▀█▄▒▒▒▒▒▒▒█▒▐
─▐▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▌██▀▒▒▒▒▒▒▒▒▀▄▌
─▌▒▀▄██▄▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░▒▒▒▒▌
─▌▀▐▄█▄█▌▄▒▀▒▒▒▒▒▒░░░░░░▒▒▒▐
▐▒▀▐▀▐▀▒▒▄▄▒▄▒▒▒▒▒░░░░░░▒▒▒▒▌
▐▒▒▒▀▀▄▄▒▒▒▄▒▒▒▒▒▒░░░░░░▒▒▒▐
─▌▒▒▒▒▒▒▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░▒▒▒▒▌
─▐▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▐
──▀▄▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▄▒▒▒▒▌
────▀▄▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▄▄▄▀▒▒▒▒▄▀
───▐▀▒▀▄▄▄▄▄▄▀▀▀▒▒▒▒▒▄▄▀
──▐▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀
“”"
-התרגיל: “איזה עולם” הזכיר לי את אנימניאקס, ולכן שמות המשתנים היו בהתאם:
וכשראיתי מה מקבלים בסוף, לא יכולתי שלא לפרוץ באימה!
-ובקולץ בישבן השארתי לבודקים ציטוט מן הרשת:
“print(”\nThe Collatz conjecture states that if you pick a number, and if it’s even - divide it by two, and if it’s odd - multiply it by three and add one, and you repeat this procedure long enough, eventually your friends will stop calling to see if you want to hang out. ~XCKD")"
בקיצור: שטויות קטנות.
אבל בימים שבהם היה לי קצת יותר זמן לתעל את החנון הפנימי שבי במרוב (שזה כמו: “במלוא”, רק עדיין לא לגמרי) חוצפתו - יצא לי להגיש מעשי קונדס של ממש!
אך אבוי! - התרגילים לא נבדקו, והרגשתי שהתפספסנה פה עוולות נהדרות!
הווי אומר - לא יכולתי לשמור אותן לעצמי!
הנה שתי חתיכות-המאסטר שלי, למען יראו ויקרעו! (סושי תופים!~).
#38 “Play”:
-“את רוצה לבנות פ’רמידה?”
-“אוקי, בי! :(”
לא ברור איזה מנוול שם החליט שמשולש הוא פירמידה,
אבל אם בנו על יכולת הדמיון שלנו (“הי! זו פירמידה! אתה פשוט מסתכל עליה מהצד!”),
אז אולי אפשר לשלוח את המתרגלים לדמיין בחזרה.
ולכן, מיד, כשסיימתי עם הרפרנס ל-‘Frozen’ (פעם הבאה: תנו לנו לבנות איגלו!) - החלטתי שאני רוצה שהתכנית תתקשר עם מי שבודק אותה, תמתח קצת את הגבולות שלו, תוודא שהוא עדיין לא שונא אותי, ואם זה לא חצוף מספיק - תתלונן עליו אם הוא זה שמתחכם!
ולסיום, כאות התנצלות, וכמתנת פיוס, לחלק שכן רלוונטי לתרגיל קראתי: “actual program”,
ובסוף השארתי את תנחומיי (מרושעים ככל הנתן, ובהשראתו של ים - שאיים עליי שלחניכים הבעייתיים שלו הוא גודע את הידיים)!
#18 ירוץ אם נתקן, אחרת… | #48 רשימת תיקונים:
בתרגילים הללו נתבקשנו לתקן קוד שנפלו בו שגיאות.
את זה, כמובן, עשיתי.
-אבל לא לפני שהכרזתי בהפגניות (מוצדקת!) שהשגיאה הכי גדולה היא שהקוד לא נפתח בחד־קרנזאור!
-כשמתרגל ייגש לבדוק את התרגיל שלי - הוא יראה חדקרנזאור משתרע על כל המסך -
ולמטה, בקטן - קוד קומפקטי למדי.
(את שאלה 48 פתחתי, כששאלתי מחרוזת באנטרנטית מדוברת: “why_you_no_int?”)
-מה אתכם?
יצא לכם לנסות לשעשע קצת את הבודקים?
להחזיר להם?
להתכתב אתם דרך ההגשות שלכם?
-בודקים: מה דעתכם על שטויות בהגשות?
מרענן ומשעשע?
מתיש ומזלזל?
האם נתקלתם בדברים ששעשעו אתכם במיוחד?
היכן עובר הגבול?