Yam
20 באפריל, 2020, 11:09am
החלטתי ליצור רשימה קצרה של אשכולות שנראה לי שיש בהם חומר מעניין לאנשים שרוצים קצת לקרוא מעבר.
אם למישהו יש רעיונות נוספים לאשכולות שלא מופיעים פה, אשמח לשמוע.
מכיוון שאנחנו מעודדים דיונים בריאים ומעניינים בפורום, החלטתי גם ליצור badge שיעטר אנשים שפתחו דיון מעניין שכזה
היי
שאלה עקרונית שאני מניחה שהתשובה אליה משתנה בין מקרים שונים, אבל אשמח לדעת מה ה- best practice הנהוג:
האם עדיף שתהיה חזרתיות יחסית בכתיבה מאשר הרצה פחות יעילה (מבחינת שורות קוד ״מיותרות״ שרצות)
לדוג׳ - כתיבת חלקים שחוזרים על עצמם ב elif-ים (שלא רצים הרי ברגע שמגיעים לראשון מביניהם שנכון) לעומת רצף if-ים שמוסיפים כל אחד לתוצאה של קודמו בהרצה, במידה והתנאי מתקיים.
(יש לי דוגמה ממשית מאחד התרגילים, לא רוצה להרוס לכולם ולשתף אותו, אשמח לשתף בפרטי עם הסגל)
תודה מראש וחג שמח!
כשבונים תנאי בתוך תנאי ויש היררכיה, איך אני יודעת מה התנאי הראשון שממנו צריך להתחיל? האם יש לזה חשיבות?
האם העיקרון הוא שאני מתחילה בתנאי המגביל יותר ומשם יורדת לתנאים הפחות מגבילים? או שהעיקרון הוא שהתנאי הראשון דווקא מכיל בתוכו את התנאים הבאים ובמידה ולא מתקיים ממשיכים רק לחלקים מתוכו שאולי מתקיימים?
לדוגמה במחברת 3 בתרגיל “פיזבאז”- קודם להתחיל במצב בו המספר המבוקש מתחלק גם ב-3 וגם ב-5 ובמידה ולא מתקיים להמשיך למצב בו מתחלק רק ב-3 או רק ב-5? או דווקא להתחיל מהמצבים הכלליים יותר (מספר שמתחלק …
רגע לפני שאני ממשיכה עולות לי הרבה שאלות,
שאני מרגישה שאם לא אענה עליהם אני עלולה לטעות בהמשך.
פונקציה, (יש מצב שהמידע שגויי, מהבנתי בלבד)
עושה פעולה אחת, עדיף לא לשים בה קלט אם אין צורך,
קלט או כל פעולה של קריאות לפונקציה וכו בא אחרי כתיבת הפונקציה…
לולאות מה איתן?
ניתן לבצע כמה פעולות באותה אחת (באפשרויות שניתן לנו כי זה True or False)?
ניתן לשים בה קלט מתי שאני רוצה?
ניתן לשים בה פונקציה ? או if?
מה ה…
היי אשמח לדעת אם זה נהוג מה שאני עושה בתחילת הפונקציה עם המשתנה number. אני מוצא את עצמי פותר ככה לא מעט תרגילים. האם יש דרך נכונה יותר?
[image]
היי,
התרגיל המסכם קצת לא ברור לי…
יש הסבר על פונקציות גיבוב אך לא רשום מה המטרה של פונקציה כזו ומה השימושים שלה?
מעבר לכך, מה זה מודולו ?
תודה מראש
היי, אני רוצה שוב להודות לסגל הקורס עח העבודה הקשה שהם משקיעים למענינו. מדובר בקורס מאוד איכותי!
רציתי בבקשה לשאול, האם כאשר אני יוצר שני קבועים שווים (כמו שני מספרים שווים, סטרינגים שווים ורשימות שוות) הכתובת בזיכרון של שני האיברים השווים לא אמורה להיות שווה?
בצילום שאני מעלה יצאו לי שתי כתובות שונות.
דבר שני, כאשר אני מריץ שוב את התכנית, כל אחת מן הכתובות משתנה לכתובת חדשה. מדוע זה כך?
תודה רבה! קורס מדהים! [תמונה] [תמונה] [תמונה] [תמונה]
ישר ולעניין (אבל עדיין מעניין)
בתרגול תקווה מארחת (מחברת 3) אני נתקל בתופעה מאוד מוזרה.
אני קורא את הטקסט בעזרת הפקודה read, ואז החלטתי לבדוק לעצמי שני דברים - את אורך הטקסט והיכן נמצא הסמן. לכאורה התוצאות אמורות להיות זהות, כי אחרי פקודת read, כפי שלמדנו במחברת, אני מצפה להיות בסוף הטקסט.
והתוצאות שאני מקבל מאוד מוזרות.
hope_text = hope_file.read()
print(hope_file.tell())
print(len(hope_text))
883
447
איך זה יתכן שהמספרים שונים?
שאלה טובה מאוד שנשאלה בטלגרם, הרגשתי צורך להדביק גם פה:
אם יש לי רשימה של tuples אני לא יכולה לשנות את הערכים של התאים נכון?
כי הם immutable, למרות שהרשימה היא mutable.
הקוד (העובד) בשביל להוכיח שההנחה בשאלה לא מדויקת:
l = [('a', 'b'), ('c', 'd')]
l[0] = ('e', 'f')
הסבר:
איך זה אפשרי? הרי טאפל לא ברי שינוי.
זה אפשרי. אין עם זה בעיה, מכיוון שאת משנה את הרשימה ולא את ה־tuple. צריך לחשוב רגע על ההיררכיה של איך כל המבנה המורכב הזה נראה עבור פייתון.
אנסה לעזור לך לדמיין:
יש לנו את הליי…