מפענח הצפנים ותרגול הפונקציות

אהלן,

צפיתי בסרטון של ים על מחברת 3 ובסרטון התרגול על פונקציות.
לא הבנתי כ"כ את סרטון התרגול, בייחוד את תרגיל המרק והשימוש בספליט וב [].
כרגע אני במפענח הצפנים ואין לי מושג איך לגשת לתרגיל אפילו. ראשית מבחינה לוגית, אפילו לא מבחינה טכנית. אשמח לשאלות הכוונה או רמזים שאוכל להתקדם.

תודה!

אני מציע שלפני שניגשים לפתור את הבעיה באמצעות קוד - נסי לפתור לך אותה בדרך “אנושית”

אם את היית התוכנה - איך היית מתנהגת? מה הפעולות שהיית עושה כדי לממש את מה שכתוב?
נסי לחשוב לפרטי פרטים על מהלך הפתרון - סריקה של הקלט, בדיקה של הספרות הנכונות וכו’.
מציע להתחיל בקטן ולהתקדם צעד צעד ולא לכתוב את כל הפתרון “בשלוק” אחד.

פה אם את צריכה הכוונה נוספת.
איתמר

כמובן, לכן כתבתי שאני לא יודעת איפה להתחיל מבחינה לוגית.
מה שיש לי עד כה:
ראשית אני מקבלת קלט מהמשתמש שיכניס את הססמה שלו (האם זה צריך להיות בצורה של 4 מספרים בקלט אחד או 4 קלטים עבור כל מספר?)
שנית אני מגדירה מה הססמה הנכונה כדי שלפונקציה יהיה מקור להשוואה.

אם אני מבקשת קלט אחד של 4 מספרים אני רוצה שיהיו לי 4 פונקציות - כל פונקציה אחראית לבדוק מספר (על עיקרון כל פונקציה אחראית על דבר אחד) ובסוף התשובות מכל פונקציה ילכו לפונקציה חמישית שתשווה את התוצאות ותתן פלט בהתאם (אבל זה נשמע לי יחסית מסורבל).

אני רוצה לבקש מהפונצקיה הראשונה שתיקח את המספר הראשון של הקלט ותשווה ללמספר הראשון המוגדר כססמה נכונה בעזרת אופרטור השוואה (in). אם זה נכון היא נותנת תוצאה של “אמת”. אם זה לא נכון היא ממשיכה ומשווה לססמה האמיתית ובודקת האם הספרה שהתקבלה נמצאת במקום אחר בססמה האמתית.
אותו דבר עבור 3 הספרות האחרות - פונקציה פר ספרה.

הפונקציה החמישית תיקח את התוצאה של כל פונקציה עבור כל מספר: אם כל התשובות נכונות תיפתח דלת הכספת. אם רק חלק מהתשובות נכונות (מספר אחד נכון ושניים הם לא בסדר הנכון וכו)
תתקבל הודעה של כמה ספרות נכונות הוקלדו ויש לנסות שוב.

אני לא יודעת איך להפסיק אחרי שלוש פעמים (אני יודעת שפוננקציה עוצרת פעולה אחרי שהיא נתנה תוצאה - גם אם יש פעולות אחרות שכתובות לה, ברגע שהיא נתנה תוצאה היא מפסיקה). קראתי בפורום לחזור על איזה פעולות אפשר לעשות על מספרים וחזרתי על מחברת אריתמטיקה של שבוע ראשון, אבל לא רואה איך זה עוזר לצערי.

בתרגול המרק יש שימוש בספליט וברשימה אבל זה למעשה לא נלמד במחברת 3 - האם אפשר לפתור את התרגיל ללא ספליט ורשימה?

אשמח להכוונה!

אשמח להכוונה מאחד מאנשי הצוות בזמנכם כדי שאוכל לסגור את הפער לקראת שבוע 3.
תודה רבה!

ניתן לפתור ללא ספליט ורשימה, כן :slight_smile:

אם את רוצה שפונקציה תתבצע 3 פעמים, אפשר פשוט לקרוא לה 3 פעמים