מבריחים מהבריכה 2 - מערכת בדיקות

תקציר

יש פה פתרון - אז לא להסתכל מי שעדיין לא פתר את התרגיל.

מבדיקת המערכת - כתוב לי ש"שם המשתנה שמופיע פה לא הוגדר."
השאלה שלי, אם אתם עושים את החיבור של המשתנים מבריחים מהבריכה 1 או שאני צריך לעלות את הנתונים מהשאלה הראשונה לשנייה ?

תודה!

המערכת מסתכלת על כל תרגיל בפני עצמו, ולכן על-אף שבמחברת עצמה אפשר להשתמש במשתנים שהוגדרו למעלה בלי בעיה, פה לא ניתן ויהיה עליך להגדירם שוב.

לעניות דעתי עדיף להעתיק את שתי השורות של הגדרת המשתנים לתחילת הקוד, ולאחר מכן להשאיר את הקוד שלך כמו שהוא, על-מנת שיהיה ברור שאתה יודע לפתור כמו שהם התכוונו ושאתה לא מגדיר את המשתנים החדשים מיד בשל חוסר הבנה איך לערוך אותם :slight_smile:

היי!
גם בחיים האמיתיים צריך לעשות רשימה של הגדרת משתנים? או שזה במערכת תרגילים כדי לא לסבך את הבודקים?

לחיפוש:
הבודק האוטומטי: שם המשתנה שמופיע פה לא הוגדר. אם הוא כן הוגדר בתאים אחרים במחברת, הוסיפו אותו לתא כדי שהבודק יוכל להתייחס לפתרון שלכם.

כל משתנה שאליו מתייחסים חייב להופיע בקוד. אין צורך לכתוב שורת אתחול כמו בחלק מהשפות, אבל אי אפשר לכתוב באמצע הקוד a = b + 2 אם b מעולם לא הוגדר.
כאן ספציפית צריך שהמשתנה יהיה באותו תא ולא רק איפשהו בקוד על-מנת שהבודק יוכל לראות מה המשתנה הזה כולל ולהבין את הקוד. בקוד שלך אין חובה כזו - אם כי כדאי שמי שיקרא פונקציה שלך למשל יבין איפה המשתנה מוגדר ולא יצטרך לחפש אותו כמה מאות שורות מעל במקום אחר.